Søk

spør advokatene

Søk i svarene fra advokatene:

Spør Advokatene

Som et tilbud til våre brukere, har vi inngått et samarbeid med Frykman Kramer Advokatfirma. De vil svare på spørsmål som du sender inn her på nettsiden, helt gratis for deg som bruker.

les mer

Mor nekter å la meg se barnet

Hei
Mor reiste til sin mor med barnet mitt og nekter å komme tilbake for at jeg ikke ønsker å ha henne boende hjemme oss meg, vi kommer ikke til enighet i mekkling og mor mener hun har rett til å nekte meg å se mitt barn. har hun rett til det? vi skal på ny mekklig nå på mandagen, hun har også vært innmeldt til barnevernet for å ha utført vold på min eldste datter mens jeg var på jobb. er det noe jeg kan bruke for å få full foreldrerett?

Med v...(forts.)

les mer

Frarøvelse av frihet ved samvær

Jeg er i separasjonsperioden nå. Mor kommer ikke over ens med min familie. Vi har ett barn. Da det kommer til en helg hvor jeg planlegger å ta med barnet for å besøke min familie i anledning bursdagsselskap, truer min avtroppende samboer å anmelde far for kidnapping hvis jeg tar med barnet. kjøreturen er 1,5 til 2 timer fra Oslo.
Hva kan jeg gjøre? Og har hun egentlig rett til å drive utpressing på denne måten? Hvis jeg likevel reiser i dette tilfellet, hva kan skje?

les mer

Midlertidig utenlandsopphold

Hei. Jeg har fått et tilbud om jobb som innebærer at familien flytter 2 år til Sør-Korea. Min kone har en 7 år gammel jente med annen mann. Han har ikke fast samvær med barnet, og min kone har foreldreansvar alene.
Spørsmålet er: Hvordan kan vi få lov til å reise? Må barnefaren akseptere og signere tillatelse? Hvis så, finnes det ingen annen måte å få aksept på siden vi tross alt snakker om et midlertidig utenlandsopphold?

les mer

Advokatene svarer

Mor nekter å la meg se barnet
Frarøvelse av frihet ved samvær
Midlertidig utenlandsopphold
Samlivsbrud
Gradert fedrekvote og overtid
Transport

Spør advokatene her

Samlivsbrud

Jeg har en hus som ble bygg 6 är för jeg giftet meg. Det er 2 familienhus med en lite leilighet i tilleg. Mine foreldre og jeg er pä samme läntaker med huset. Jeg og mannen min har ikke bodd i denne huset. Länet ble betalt med penger fra foreldre mine og fra leie. Vil huset delet likt ved samlivsbrud.

les mer

Gradert fedrekvote og overtid

Hei!

Min mann arbeider slik at han har mye reising for oppfølging av prosjekter. Dette innebærer at han er borte 2-3 dager i uken. Disse dagene blir det derfor naturligvis en god del overtid, både fordi han jobber lenger når han er ute på anlegg og fordi han får betalt for reisetiden. Han jobber således alltid en god del mer enn 100% på en måned!

Nå skal min mann ha gradert fedrepermisjon (20%), og slik vi forstår det vi leser på NAV sine sider har han da ikke lov &...(forts.)

les mer

Transport

Jeg bor i Danmark og min datter er flyttet til Norge sammen med hendes mor som er dansker.
Moren siger at det er mit ansvar at hente mit barn til samvær.
Jeg skal derfor så sejle hver vej, hver gang.
Jeg troede at transporten skal deles mellem os.
Hvordan er det når det er transport til udlandet.?

les mer

Samlivsbrudd og foreldretvist

Heisann.
Har jeg som far til barn rett å ha sønn min 50/50
Eller stiller mora sterkere til.
Jeg har en sønn på 6år å mora nekter 50/50
Kor mye for jeg som far ha sønn min?

les mer

micro

Verdensbestepappa.no finnes også i mobil utgave. Trykk her for å bruke mobilversjonen.