Søk

spør advokatene

Søk i svarene fra advokatene:

Spør Advokatene

Som et tilbud til våre brukere, har vi inngått et samarbeid med Frykman Kramer Advokatfirma. De vil svare på spørsmål som du sender inn her på nettsiden, helt gratis for deg som bruker.

les mer

Spørsmål om unødvendig kontakt ved delt omsorg

Hei!

Jeg og min tidligere samboer har bodd fra hverandre snart 1 år nå. Vi har avtale om delt fast bosted og har valgt å dele den daglige omsorgen for våre barn 50/50. Vi møtes en gang i uka (i tillegg til overleveringene) for felles samvær sammen med barna (de er ca 3 og 5 år). Vi skal skrive ny samarbeidsavtale nå, der den eksisterende avtalen i hovedsak blir videreført. Nå nekter mor å skrive under avtalen viss ikke hun får innfridd noen krav.

Stridens kjerne gje...(forts.)

les mer

Far ønsker å ta med barn til utlandet

Hei. Faren til barna har siden skilsmissen manipulert barna våres. De er kun i helgene hos han, men jeg merker på atferden deres at det er endret. Nå ønsker faren og hans kone å reise på ferie til utlandet (ett land i Midt-Østen). Jeg er redd at han ikke bringer dem tilbake til Norge. Han har også truet meg flere ganger. Og det har gjort at jeg er redd for å gå til politiet. Uansett hva vi snakker om så står barna på hans side. Hva kan jeg gjøre? Har jeg lov ...(forts.)

les mer

Egenkapital ved brudd

Min datter og hennes samboer kjøpte leilighet for litt over 2 år siden. For å få lån i banken fikk min datter låne 300000 av meg som ble brukt som egenkapital. Dette var et helt privat lån fra meg til henne som hun har betalt månedlige renter og avdrag på til meg. De lånte sammen ca 2 mill. i banken og har pusset opp en god del - bl.a nytt kjøkken, nytt gulv, maling etc. De har ikke samboerkontrakt, men har nå flyttet fra hverandre. Samboeren vil overta leiligheten...(forts.)

les mer

Advokatene svarer

Spørsmål om unødvendig kontakt ved delt omsorg
Far ønsker å ta med barn til utlandet
Egenkapital ved brudd
Flytting til Utlandet
Erklæring om skifte
Når mor bryter alle avtaler

Spør advokatene her

Flytting til Utlandet

Hei
Jeg har både fult foreldreansvar og hovedomsorgen for barnet vårt på 7 år. Min familie skal flytte til Danmark , og jeg lurer på om jeg kan gjøre det samme. Far driver sjøen, og har guttungen ca 14 dager på en 56 dagers periode.

les mer

Erklæring om skifte

Hei.
Jeg er skilt etter to og et halvt års seperasjon. Jeg har nå i ca et år forhandlet med motparts advokat ang privat skifte. Spørsmålet mitt er: Når og hvordan kan jeg forlange at motparten signerer skjema om erklæring at privat skifte er innledet?
Jeg har planer om å gifte meg på nytt og har en liten tidsfrist da min forlovede er fra russland og vi har kun to mnd igjen av hennes visum for å gifte oss under hennes besøk hos meg.

les mer

Når mor bryter alle avtaler

Min ektemann har ei 7 år gammel datter med sin tidligere samboer. Barnets mor er svensk og hun har nå flyttet til Sverige med deres felles barn. I forkant av flyttingen inngikk de to skriftlige avtaler, en kort avtale om når min mann skal begynne å betale barnebidrag og en lengre detaljert samværs- og foreldreavtale som spesifiserer når barnet skal være sammen med sin far, samt hvordan kostnadene for reisen tur-retur Sverige skal fordeles. Min mann samtykket til flyttingen med avtalene lagt til grunn. N...(forts.)

les mer

Hvem må ut?

Kona mi ønsker separasjon og at jeg skal flytte. Jeg ønsker verken separasjon eller å flytte. Vi har et felles barne under 16. Hun har særeie på vår bolig, mens vi har felleseie på alt vi har tilegnet oss sammen. Jeg har vært med på å betale utbygging og modernisering av huset. Kan jeg nekte å flytte. Det er jo hun som vil separerers.

les mer

micro

Verdensbestepappa.no finnes også i mobil utgave. Trykk her for å bruke mobilversjonen.