Søk

spør advokatene

Søk i svarene fra advokatene:

Spør Advokatene

Som et tilbud til våre brukere, har vi inngått et samarbeid med Frykman Kramer Advokatfirma. De vil svare på spørsmål som du sender inn her på nettsiden, helt gratis for deg som bruker.

Oppdatert 01.01 1970
les mer

Fedrekvote

Hei
Par opprinnelig fra Øst-Europa med arbeidstillatelse i Norge. De snakker brukbart norsk, men forstår ikke like godt skriftlig informasjon fra offentlige myndigheter. Paret fikk barn våren 2013. Han skiftet jobb og familien flyttet til annen by i Norge primo 2014. De var i telefonisk kontakt med NAV og fikk beskjed om at far måtte ta ut fedrekvoten før barnet fylte 3 år. De har vært ukjent med frist for søknad om fedrekvote. Nå ønsker far å ta ut fedrekvoten. Han har v&ae...(forts.)

Oppdatert for 5 timer siden
les mer

Betalt for mye i barnebidrag.

Hei. Vi har inngått en privat avtale om barnebidrag. I etterkant viser det seg at hun har tjent mye mere, (100.000,- mere), enn hva hun oppga til meg når vi regnet ut bidraget. Vi brukte da bidragsveilederen på NAV.no. Jeg har nå betalt ca 25.000,- for mye iløpet av ett og ett halvt år. Har jeg noen rettigheter her? Vi har barna 60/40 mor/meg.

Oppdatert for 6 timer siden
les mer

Offshore og omsorgspermisjon i forbindelse med fødsel

Hei

jeg jobber offshore i såkalt 2-4 rotasjon. Min samboer er blitt gravid og jeg lurer på hvordan det er med pappaperm. I og med at jeg jobber borte fra hjemmet to uker i slengen vil jeg gjerne være hjemme i perioden før og etter fødsel. Jeg vet at jeg har en uke betalt permisjon i forbindelse med fødsel (arb. giver betaler), men jeg vil gjerne være hjemme mer en en uke før termin og jeg vil ihvertfall ikke reise på jobb rett etterpå. Fedrekvoten er altså ti uker, men hvi...(forts.)

Oppdatert for 1 uke siden
les mer

Advokatene svarer

Fedrekvote
Betalt for mye i barnebidrag.
Offshore og omsorgspermisjon i forbindelse med fødsel
Barnefordeling når mor flytter
Yrkesskade - AAP
Reiseutgifter ved samvær

Spør advokatene her

Barnefordeling når mor flytter

Hei

Mor og far har hatt delt ansvar for barn, siden de flyttet fra hverandre for flere år siden.
Mor har flyttet uten at noen slags form for overskrivning av daglig omsorg, bostedsadresse eller samværsavtale er skrevet. Og bor nå 40 mil unna.

Hva har far å forholde seg til når mor ikke viser interesse for å overføre ansvaret etter flytting?

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

Yrkesskade - AAP

Hei.
Jeg ble skadet på jobb og har fått bekreftet yrkesskade. Etter en lang runde med undersøkelser fant de ut at jeg måtte operere. Problemet som da oppstod var at sykepengeperioden gikk ut og jeg ble rådet om å søke AAP. At det tok et halvt år til søknaden for AAP ble innvilget er egentlig uvesentlig men at AAP har en sats som er 66% av tidligere inntekt er ikke det. Hadde mine utgifter blitt redusert til 66% hadde dette vært en grei sak men slik er det beklageligvis ikke. Hvilke...(forts.)

Oppdatert for 3 uker siden
les mer

Reiseutgifter ved samvær

Far og mor gikk fra hverandre for 2 år siden, og foreldre har hatt delt ansvar for en sønn på 4 år. Nå har mor bestemt seg for å flytte 37 mil unna, og har bestemt seg for at far får full omsorg, mens hun selv ønsker å se sønnen 2 ganger i måneden.

I og med at dette er bestemt. Legger hun ved at far MÅ betale deler eller hele hennes reiseregninger for da hun skal ha samvær med sin sønn.

Og der kommer spørsmålet mitt. Er det riktig at far, ...(forts.)

Oppdatert for 3 uker siden
les mer

Lurer på

Delt foreldreansvar er etter min mening et forvirrende begrep. Jeg lot mor til mine barn få overta foreldreansvaret for å skape ro mellom meg og henne. Da jeg vil unngå krangling.

Men jeg føler jeg mister mang en juridisk rettighet da jeg ikke har delt foreldreansvar. Noen tenkte situasjoner kan være: Hva om det skulle skje mor noe på utenlandsreise, og barna blir utlevert til Norge, vil jeg da få barna til meg automatisk?

En annen tenkt situasjon: Mor har blitt skadet i en trafikkulykke og kan ...(forts.)

Oppdatert 24.06 2015
les mer

micro

Verdensbestepappa.no finnes også i mobil utgave. Trykk her for å bruke mobilversjonen.