Søk

spør advokatene

Søk i svarene fra advokatene:

Spør Advokatene

Som et tilbud til våre brukere, har vi inngått et samarbeid med Frykman Kramer Advokatfirma. De vil svare på spørsmål som du sender inn her på nettsiden, helt gratis for deg som bruker.

Oppdatert 01.01 1970
les mer

Barnevernets undersøkelser

Hei. Dette spørsmålet kan virke litt langt, men jeg kan ikke tro at jeg er den eneste som føler seg oversett.

Dersom forelder A ber barneverntjenesten undersøke forelder B, og ønsker at tjenesten skal ta stilling til Bs mulighet til samvær med felles barn, med delt foreldreansvar.

1. Har tjenesten plikt til å gjøre forelder B oppmerksom på at undersøkelse er iverksatt?
2. Har B rett til å uttale seg i saken?
3. Har tjenesten plikt til å informere B om utfalle...(forts.)

Oppdatert for 3 uker siden
les mer

Folkeregistrert bosted for barn

Hei. Vi har en skriftlig avtala om delt bosted for delt bosted for vår sønn på 9år og faren vil ha ham folkeregistrert på sin adresse første året. I går var vi på folkeregisteret og damen bak skranken påsto at etter jeg signerer over barnet første gangen på fars adresse så kan faren flytte ham uten min signatur hvis han flytter. Ut fra det jeg leser om delt bosted er dette feil, begge må signere. Hva som er riktig?
På forhånd takk.
Diana, mor

Oppdatert 01.07 2016
les mer

Samvær med tilsyn

Hei. Kan dere på generelt grunnlag antyde hvor lenge det er normalt å opprettholde samvær med tilsyn, før tilsynet bortfaller fra samværsretten? I mitt tilfelle dreier det seg om en privat avtale, altså ikke vedtatt av barnevern eller lignende. Jeg kjenner til at jeg kan be om ny mekling etter 6mnd, og at samværsformen selvfølgelig skal være besluttet ut ifra barnets beste. Mvh en "pappa på vent"

Oppdatert 25.06 2016
les mer

Advokatene svarer

Barnevernets undersøkelser
Folkeregistrert bosted for barn
Samvær med tilsyn
Barnebidrag
Lovforslag vedr flytting
Deling av reiseutgifter ved samvær?

Spør advokatene her

Barnebidrag

Er det noen regel for hvor mye far skal sitte igjen med av underhold for seg selv og 3 barn etter at han betalt bidrag for barn nr. 4 som bor hos mor.

Oppdatert 24.06 2016
les mer

Lovforslag vedr flytting

Hei. Ifjor kom det utkast til lovforslag som skulle gjøre det vanskeligere å flytte med barna hvis det ble store avstander mellom foreldrene. Hva er status på dette?
Jeg har selv en samboer som truer med å flytte og ta barna med seg til et annet fylke 150km unna nåværende bosted. Er det slik idag at mor bare kan bestemme seg for å flytte og ta med barna? De er 3 og 5 år. Syns det er lite klokt å flytte de nå når de har knytta seg til gode venner i barnehagen

Oppdatert 13.06 2016
les mer

Deling av reiseutgifter ved samvær?

Hei!

Jeg har en sønn som jeg har annenhver helg. Det er 4 mil enkel reise mellom meg og mor, och i rettspapirerna står det att far henter på fredag etter skolen og leverer hos mor på søndag. Spørsmålet mitt er kan jeg kreve penger for disse reiseutgifterna? Jeg betaler barnebidrag fastsatt av nav till mor hver måned.

Hilsen undrende far

Oppdatert 08.06 2016
les mer

Oppgjør ved skillsmisse

Min mann og meg har vært gift i 20 år. Min mann har bestemt seg for at han vil skilles. Han ønsker å betale meg ut av vår bolig som vi bygde i 1999, og som vi eier i sammen. Vi har et felles barn som fortsatt bor hjemme. I tillegg har hver av oss voksne barn fra tidligere forhold. Huset er i dag taksert til 5.5 mil. Vi har en total gjeld pålydende 2.mil.Vi har bil som er taksert til 150.000,-
Jeg var gjeldfri og bidrog med 250.000,- i egenkapital i forbindelse med husbygging. Min mann hadde 300.000,- i stud...(forts.)

Oppdatert 03.06 2016
les mer

micro

Verdensbestepappa.no finnes også i mobil utgave. Trykk her for å bruke mobilversjonen.