Søk

spør advokatene

Søk i svarene fra advokatene:

Spør Advokatene

Som et tilbud til våre brukere, har vi inngått et samarbeid med Frykman Kramer Advokatfirma. De vil svare på spørsmål som du sender inn her på nettsiden, helt gratis for deg som bruker.

les mer

Sjømann, delt omsorg og barnebidrag

Jeg er skilt og jobber som sjømann med 6/6 ordning.Jeg hadde same jobb hmens vi var gifte. Jeg har barnet mitt 5 1/2-6 uker i mine 6 ukers friperioder.
Hvor mye må jeg har barnet før det er betraktet som delt omsorg? Hvordan regne jeg ut for å finne ut barnebidrag? Det ikke akkurat tillaget for sjømenn på bidragskalkulatoren.

les mer

Ny jobb uten lønn i juni.

Hei
Jeg fikk ny jobb i mars i fjor. Jeg fikk ikke lønn i juni ifjor ( ... fordi jeg hadde fått feriepenger fra forrige jobb sa de). I september i fjor gikk jeg på ferie en måned uten lønn selvfølgelig. Er det riktig at jeg ikke fikk lønn for juni i fjor?

les mer

Kostnader ved samvær

Far har barna på 10 og 12 år hver fjerde helg, han henter og leverer dem som oftest med tog. Han kjøper billettene bare dagen før reisedag noe som gjør at billettene blir dyre. Når han kjører bil hevder han at han bruker 2500kr i bensin på å kjøre 88mil. er der noen begrensninger på hvor mye penger han kan kreve at jeg er med å dekke? finnes det en kilometer takst en kan gå ut i fra og en makspris på billetter? Det han gjør nå ruinerer meg &osl...(forts.)

les mer

Advokatene svarer

Sjømann, delt omsorg og barnebidrag
Ny jobb uten lønn i juni.
Kostnader ved samvær
Trygt samvær.
Overgangsstønad og delt bosted
Sykepenger til samboeren mn

Spør advokatene her

Trygt samvær.

Hei.

Har to dørte og etter lang tid med mye ustabilt samvær med far syns jeg det er vanskelig når barna stadig ikke blir hentet som avtalt eller at han velger fest og morro når de har vært der (har da barnevakt) og klager alikevel på at han ikke har tid med dem. Det har gått så langt at jeg nå nekter samvær fordi jeg føler det er utrygt og ustabilt for mine barn. (jeg har foreldreansvaret) Han møter ikke på familiekontoret og er kun interessert når det pas...(forts.)

les mer

Overgangsstønad og delt bosted

Må man velge mellom delt bosted og overgangsstønad?

Det virker i så fall som om valget står mellom å gi mor rett til å bestemme hvor i landet barnet skal bo(rettighet for den barnet bor fast hos), eller å redusere mors inntekt med opp til ca. 12.000,- (maks overgangsstønad) i måneden.

Finnes det noen måte å unngå denne problemstillingen på?

les mer

Sykepenger til samboeren mn

Hei,

Samboeren min er gravid og er sykemeldt. Hun har vært ansatt siden 2012 i et firma, som i November 2013 har skiftet organisasjonsnr og måtte dermed skrive ny arbeidskontrakt og gikk også opp i lønn. Så hun har vært fast ansatt og hatt fast månedslønn siden 2012. Nå har hun 50 tusen i fastlønn, og trodde NAV skulle ha siste lønnslipp som grunnlag som sykepenge beregning. Det viste seg at hun fikk 30 tusen i mnd i steden for 50, noe som er betraktelig mye mindre. Det er...(forts.)

les mer

Mekling

Hei.
Jeg har foreldreansvaret for begge barna. Vi har aldri bodd sammen og han har kun skrevet seg opp som far på første barnet, det andre er en pågående sak hos Nav.

Vi har prøvd å få til samvær og avtaler og vært på familiekontoret. Han begjærte mekling og ringte seg inn syk første gangen. Det ble satt opp ny mekling hvor han ikke kom og ikke ga beskjed.
Jeg fikk meklingsattest. Har han mistet sin rett til å få meklingsattest ved å ikke dukke o...(forts.)

les mer

micro

Verdensbestepappa.no finnes også i mobil utgave. Trykk her for å bruke mobilversjonen.