Søk

spør advokatene

Søk i svarene fra advokatene:

Spør Advokatene

Som et tilbud til våre brukere, har vi inngått et samarbeid med Frykman Kramer Advokatfirma. De vil svare på spørsmål som du sender inn her på nettsiden, helt gratis for deg som bruker.

Oppdatert 01.01 1970
les mer

For mye barnebidrag.

Hei.
Jeg er samboer med bidragspliktig som betaler alt for mye barnebidrag. Får ikke hjelp av nav og de tar oss ikke seriøse. Det er jeg som må betale alt som husleie,strøm og mat. Jeg må rett og slett forsørge han så han kan forsørge sine 3 barn. Nav sier bare at det skal ikke være slik at jeg skal forsørge han, men hjelper oss ikke med hva vi skal jøre å hvem vi skal kontakte får å få hjelp. Etter bidraget og lånet sittet han igjen med ca+- ...(forts.)

Oppdatert for 4 dager siden
les mer

Bidrag og ferie

Jeg har privat avtale om barnebidrag og betaler 2500 kr i mnd.Trekker 180 kr pr døgn min datter er hos meg...Har nå vært på ferie med henne i 4 uker og betalte da ingen bidrag den tiden..Mitt spørsmål er...er det ikke riktig at mor betaler meg bidrag den perioden vi var borte?

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

Dobbelt betalt for turnusarbeidere

Hei.

Hvordan fungerer fedrekvoten?

Jeg jobber på sjøen og har 1:1 turnus ( 3 uker på, 3 uker av )
kan jeg da bruke min fedrekvote når jeg er på fritur?
Og da få "dobbelt" betalt?

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

Advokatene svarer

For mye barnebidrag.
Bidrag og ferie
Dobbelt betalt for turnusarbeidere
Reiseutgifter ved samvær
Arverett
Barn med norskt pass utenlands

Spør advokatene her

Reiseutgifter ved samvær

Hei!
Jeg og mor til barnet vårt gikk fra hverandre i 2010. Da flyttet mor til Nord-Norge. Prøvde å få en sak, men hadde ikke grunnlag for å holde dem igjen på Østlandet så jeg flyttet etter opp til nord. Der bodde jeg i 2,5år og hadde 40% samvær. så flyttet jeg til Østlandet igjen. Mor var med på å dekke sin del av utgiftene den første stunden, men så nektet hun til slutt på grunn av økonomiske problemer. For at jeg fortsatt skulle ...(forts.)

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

Arverett

Hei!
Jeg gikk fra moren til felles barn for noen år tilbake. Har i dag daglig omsorg for barnet, og har fått meg ny samboer.

Min nye samboer og jeg har planer om å kjøpe hus, og da dukket det opp ett spørsmål om arverett om jeg skulle gå bort!

Har hørt at moren til mitt barn vil stå ansvarlig, siden hun blir automatisk oppført som verge? Og plutselig har råderett over alt jeg har hatt i eie.

Har jeg mulighet til å oppnevne mine foreldre, søsken, evt fre...(forts.)

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

Barn med norskt pass utenlands

Hei!
Jeg har en datter på 1 år i Filippinerne som får norsk pass innenfor de nermeste 3 månederne. Trenger jeg noen spesielle papirer/tillatelser for å ta dattern til Norge når hun har sitt norske pass?
Hvordan får jeg mor med filippinskt pass med meg til Norge for å vare med datter og far? Jeg har ikke fast jobb og har ikke en inntekt på 240.000 kr før skatt som UDI krever for familjegjenforening.

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

Barnefordeling

Hei,
Jeg skal skilles og vi må bli enige om barnefordeling. Hun antyder "nesten 50/50" og at barnet flyter med henne. Hun vil flytte ca. 10 km unna og etablere datteren vår i nytt miljø. Jeg ønsker 50/50 men bosted hos meg slik at hun kan begynne på skole i mitt nærområde. Hun begynner på skole til høsten og har gått i barnehage i mitt nærområde hele livet sitt.
Jeg har en datter fra tidligere forhold som bor hos oss, og har vært der hele tiden. jeg har daglig om...(forts.)

Oppdatert for 3 uker siden
les mer

micro

Verdensbestepappa.no finnes også i mobil utgave. Trykk her for å bruke mobilversjonen.