Søk

spør advokatene

Søk i svarene fra advokatene:

Spør Advokatene

Som et tilbud til våre brukere, har vi inngått et samarbeid med Frykman Kramer Advokatfirma. De vil svare på spørsmål som du sender inn her på nettsiden, helt gratis for deg som bruker.

les mer

Ferie

Har idag daglig omsorg for ei jente på 15 år. Ho har valgt å bo hos meg 100% men nekter ho ikke samvær med mor om ho vil. Nå vil mor ta ho med på tur til syden sammen med ny kjæreste og hans datter. Problemet er at jeg er redd ho vil bli utsatt for drikking og festing. Og kanskje vold da den nye kjæresten til mor kan være det. Jeg vet at personer som kjenner mor vil gå til barne vernet med bekymrings meldinger.
Kan jeg nekte mor å reise utenlands med henne ?

les mer

delt fast bosted 70/30

mor har 70% kan hun flytte hvor hun vil

les mer

Barn på hver sin adresse

Hei. Hvis man har to barn sammen og skilles og velger at ett barn har adresse hos mor og ett hos far. Blir da begge regnet som aleneforsørgere og skal i skatteklasse 2?

les mer

Advokatene svarer

Ferie
delt fast bosted 70/30
Barn på hver sin adresse
Nekte samvær med fars samboer?
Mor vil flytte med barna!
Frustrert pappa

Spør advokatene her

Nekte samvær med fars samboer?

Hei!
Jeg lurer på om moren til mitt barn kan nekte min samboer å ha samvær med mitt barn?
Barnet er bare noen mndr gammelt og heller ikke jeg har fått møte barnet mitt ennå, da jeg og min samboer kjemper for å få tatt en DNA-test. (Det var flere menn inni bildet da dette skjedde)

Når det kommer for en dag at jeg endelig skal få møte barnet mitt, må dette naturligvis være i mors nærvær i begynnelsen. I denne forbilndelse vil hun nekte min samboer &ar...(forts.)

les mer

Mor vil flytte med barna!

Vi har 50/50 på våre barn, 4 og 6 år gamle. Mor vil nå flytte inn til hennes nye kjæreste(som hun nettopp ble sammen med). Den nye kjæresten bor langt nok unna til at det ikke fungerer å kjøre til og fra barnehagen hver dag. Mor sliter også med å ta ordentlig vare på barna. Eldstemann fortelle at de ikke får ordentlig mat, må sove på gulvet på teppe når de sover hos den nye kjæresten, at de sjeldent er hjemme hos mor men sover hos venninner av...(forts.)

les mer

Frustrert pappa

Hei. Vi har 3 barn på alderen 3,6 og 8 år. Vi var nå i mekling hvor jeg mener barna skal bo 50/50 og barna ikke bør splittes. Mor mener den minste skal bo mere hos henne og fikk medhold i dette i møtet. Er dette noe jeg må finne meg i? Jeg har ikke valgt denne situasjonen selv og ønsker ikke se barnet mitt mindre enn 50 prosent, han er litt mammadalt, men veldig gla i pappa også. For og ikke snakke om at han er gla i storesøster og storebror. Hva gjør jeg? Hilsen fortvilet far

les mer

Samværsfradrag

Hei, NAV skriver til meg at når vi har en muntlig samværsavtale og er uenige om omfang av avtalen, så blir det laveste oppgitte samværet lagt til grunn. Jeg kan dokumentere med utskrift av SMS-meldinger at jeg har barna betraktelig mer enn det min ex oppgir. Men de velger allikevel å beregne ut fra laveste oppgitte samvær. Kan de virkelig gjøre dette med hjemmel i loven?

les mer

micro

Verdensbestepappa.no finnes også i mobil utgave. Trykk her for å bruke mobilversjonen.