Søk

spør advokatene

Søk i svarene fra advokatene:

Spør Advokatene

Som et tilbud til våre brukere, har vi inngått et samarbeid med Frykman Kramer Advokatfirma. De vil svare på spørsmål som du sender inn her på nettsiden, helt gratis for deg som bruker.

les mer

Erklæring om skifte

Hei.
Jeg er skilt etter to og et halvt års seperasjon. Jeg har nå i ca et år forhandlet med motparts advokat ang privat skifte. Spørsmålet mitt er: Når og hvordan kan jeg forlange at motparten signerer skjema om erklæring at privat skifte er innledet?
Jeg har planer om å gifte meg på nytt og har en liten tidsfrist da min forlovede er fra russland og vi har kun to mnd igjen av hennes visum for å gifte oss under hennes besøk hos meg.

les mer

Når mor bryter alle avtaler

Min ektemann har ei 7 år gammel datter med sin tidligere samboer. Barnets mor er svensk og hun har nå flyttet til Sverige med deres felles barn. I forkant av flyttingen inngikk de to skriftlige avtaler, en kort avtale om når min mann skal begynne å betale barnebidrag og en lengre detaljert samværs- og foreldreavtale som spesifiserer når barnet skal være sammen med sin far, samt hvordan kostnadene for reisen tur-retur Sverige skal fordeles. Min mann samtykket til flyttingen med avtalene lagt til grunn. N...(forts.)

les mer

Hvem må ut?

Kona mi ønsker separasjon og at jeg skal flytte. Jeg ønsker verken separasjon eller å flytte. Vi har et felles barne under 16. Hun har særeie på vår bolig, mens vi har felleseie på alt vi har tilegnet oss sammen. Jeg har vært med på å betale utbygging og modernisering av huset. Kan jeg nekte å flytte. Det er jo hun som vil separerers.

les mer

Advokatene svarer

Erklæring om skifte
Når mor bryter alle avtaler
Hvem må ut?
mor og far med delt foreldrett
Samvær og reisevei
Mor flytter til annen kommune

Spør advokatene her

mor og far med delt foreldrett

Hei min samboer har et barn på rett over 1 år nå. Faren til barnet har 50% foreldrerett men har ikke kontakt med barnet han har vel vært her på besøk 2 ganger men da måtte broren hans hente han for og få han med. Nå har han flyttet langt unna oss og vi har ikke hatt noe kontakt med han og ikke noe telefon fra han. Er det noe mulighet for at min samboer kan få 100% foreldrerett på barnet?

les mer

Samvær og reisevei

Hei
Jeg har spørsmål knyttet til samvær med barn.
Min kjæreste er det som defineres som helge pappa og er en fantastisk sådan. Og det er nettopp derfor jeg stiller disse spørsmålene til dere, da jeg synes at mor til barn muligens utnytter situasjonen. Jeg har selv barn og jeg og barnefar har en utmerket ordning som definitivt er til det beste for våres felles barn. Min eks er en av de som jeg faktisk kan si er en av mine beste venner gjennom 19 år, og som det dessverre ikke fungerte ren...(forts.)

les mer

Mor flytter til annen kommune

Hei , jeg og moren til vår sønn har 50% delt samvær bosted++ nå skal hun flytte til nabo kommunen som er ca 15min med bil,jeg bor 5min fra skolen og hele miljøet hans,kan jeg kreve at han bor fast hos meg og heller dra til moren annen hver helg og eventuelt når det passer? Vår sønn har ytret ønske om å bo her pga venner og at han ikke har lyst til å kjøre over en time tilsaman med buss for å komme seg til og fra skolen

les mer

Angående samværsret og bosted

Har en sønn på 10 år som vi har hatt delt foreldransvar på siden 2006, han har hatt fast bostedsadresse hos meg (har kontrakt). Nå skal moren flytte til nabokommunen og krever at han skal bytte skole, det vil si at jeg ikke kan ha sønnen min lengre. Han har gode resultater på skolen her, godt over snittet på skolen, jeg har fulgt han opp mere enn moren når det gjelder foreldremøter osv. Han har alle sine venner fra barnehage og skole her.
Hva er mine rettigheter i dette tilfellet?

les mer

micro

Verdensbestepappa.no finnes også i mobil utgave. Trykk her for å bruke mobilversjonen.