Søk

spør advokatene

Søk i svarene fra advokatene:

Spør Advokatene

Som et tilbud til våre brukere, har vi inngått et samarbeid med Frykman Kramer Advokatfirma. De vil svare på spørsmål som du sender inn her på nettsiden, helt gratis for deg som bruker.

Oppdatert 01.01 1970
les mer

Trist å se utenfra

Hei.
Min samboer er far til 2 jenter på 16 og 10 år. Våren 2014 bestemte mor seg for å flytte tilbake til sin hjemmekommune som er ca 8 mil unna. På dette tidspunktet bodde eldste hos mor, og yngste 50/50. Hun innså at hun ikke bare kunne ta med seg yngste, og valgte å ikke lage noe mere bråk ut av det. Resultatet ble at eldste flyttet med mor, og yngste ble hos oss. Hun er hos sin mor annenhver helg, og noen ettermiddager innimellom ettersom det passer. Nå har imidlertid mor varslet at hu...(forts.)

Oppdatert for 2 dager siden
les mer

Fortvilet far

Hei.
Jeg har en datter på 5år. Mor og jeg gikk fra hverandre da hun var 2år. Mor og jeg har ikke lenger dialog. Mor sier nå per SMS at hun nekter samvær på bakgrunn av at hun mener at jeg er alkoholiker. Noe som absolutt ikke stemmer.

Jeg har fast stilling i et velrenommert firma. Hvor jeg har jobbet i ni år. Jobber lange dager. Og er vurdert som en tillits person i firmaet. Altså en viktig person i en stor produksjons bedrift.

Vi har vært til mekling ved Familievernkontoret, flere ga...(forts.)

Oppdatert for 2 dager siden
les mer

mor har voldelig kjæreste

Hei!

Moren til min sønn har blitt banket opp av sin kjæreste, men har valgt og godta hans unnskyldning, istedet for å anmelde hendelsen og gå i fra ham. (Får også vite at han har en dom, fra lignende sak for en del år tilbake i tid.)

Har vært runder i barnevernet og levert bekymringsmelding, og de mener dette er en barne"fordelingssak" og ikke en barne"vernssak" siden mor satt igjen gutten på 5 år hos far. Men støtter meg i å holde igjen barn så ikke barn og m...(forts.)

Oppdatert for 4 dager siden
les mer

Advokatene svarer

Trist å se utenfra
Fortvilet far
mor har voldelig kjæreste
Daglig omsorg for barn
Reisekostnader?
Bekymret pappa

Spør advokatene her

Daglig omsorg for barn

Hei!

Moren til barnet mitt flyttet langt av sted, og lot barnet bli igjen hos meg. Og hun har sagt gjennom meglinger vi har vært igjennom at hun skal overføre den daglige omsorgen over på meg. Men det har nå gått 5 mnd uten at hun har gjort dette.
Jeg regner med at det ikke finnes noen måte å tvinge dette igjennom. Men mor besøker barnet sitt 5 dager i mnd.

Hva kan man gjøre i slike tilfeller? Og er det rett at vi fortsatt sitter med "delt omsorg" når mor knapt er til stede?

Oppdatert for 4 dager siden
les mer

Reisekostnader?

Hei

Jeg bor på østlandet og har sønn min som bor med sin mor i Trondheim hver 6 uke, mor er utdannet sykepleier men har valgt å ikke jobbe men å starte videreutdanning.

Hun nekter å ta del i reisekostnadene ved samværet og hevder at hun ikke har inntekt siden hun er student.
NAV har skjønnsfastsatt hennes inntekt etter sykepleier inntekt og beregnet bidrag ut fra dette da dem ikke finner noen rimelig grunn til at hun skal ha lav inntekt annet en at hun finner det for godt å gå...(forts.)

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

Bekymret pappa

Hei. Er en pappa som er bekymret for mitt barn på 12 år.
Siden jeg bor langt unna, så må barnet ta fly for å komme til meg. Har hatt samvær med barnet siden hun var fem år gammel. Vi snakkes på telefon så og si daglig. Har merket på hennes adferd at dette sliter på henne. Men hun vil ikke si dette til meg. Når vi snakker sammen på telefon merker jeg at dette ikke er greit. Mor har nå flyttet over syv ganger med barnet, og byttet skole to ganger de siste fire ...(forts.)

Oppdatert for 3 uker siden
les mer

Hei!

Jeg er en kommende far, moren er utenlandsk statsborger fra Asia, kun her i Norge på midlertidig jobb.
Vi er begge i 20års alderen og jeg er norsk statsborger.

Jeg ønsker å få foreldreansvaret for ungen når den kommer, før moren reiser ut av Norge. Ungen kommer til å bli født i Norge og jeg lurer på hva jeg må gjøre.
Og om jeg som student kommer til å klare å få foreldreretten.

Tusen takk for svar!

Oppdatert for 3 uker siden
les mer

micro

Verdensbestepappa.no finnes også i mobil utgave. Trykk her for å bruke mobilversjonen.