Søk

spør advokatene

Søk i svarene fra advokatene:

Spør Advokatene

Som et tilbud til våre brukere, har vi inngått et samarbeid med Frykman Kramer Advokatfirma. De vil svare på spørsmål som du sender inn her på nettsiden, helt gratis for deg som bruker.

les mer

Bilde av barna i media

Moren til mine barn er nå forlovet på nytt, og jeg har inngått i et nytt forhold. Kjæresten min har lagt ut bilde av barna mine med mitt samtykke, og nå truer eksen med å anmelde henne ved det generelle at hun la ut bildet uten hennes samtykke. Bildet er helt uskyldig,og en ser bare ryggen til barna, og da jeg og eksen har delt foreldrerett sa jeg at det gikk greit. Ironisk nok legger forloveden hennes ut flere bilder uten at jeg har reagert. Når det er delt foreldrerett, må vedkommende ha tillate...(forts.)

les mer

Skolekrets og folkeregistrert adresse

Jeg og barnets mor bor i dag i samme skolekrets og barnet har folkeregistrert adresse hos meg. Mitt andre barn har folkeregistrert adresse hos mor. Begge går på skole og jeg lurer derfor på; dersom jeg flytter ut av skolekretsen har vi da mulighet for at barnet som har min adresse slipper å bytte skole eller må barnet endre adresse til mor? Dette vil jo i så fall medføre tap av barnetrygd selv om barna skal være 50% hos meg og 50% hos mor.

les mer

Trenering av samvær og bidrag

Når det foreligger en rettslig samværsavtale fra Forliksrådet og bidragsyter (far) ønsker å følge denne - mens bidragsmottaker (mor) på sin side trenerer samværet av økonomiske grunner, kan NAV da overse samværsavtalen og legge faktisk samvær til grunn for mors ønske om ny utregning av bidrag? Det strider etter min mening mot den almene rettsoppfatning at man skal kunne bli belønnet økonomisk for å hindre en far i å se sine barn... Hvilke regl...(forts.)

les mer

Advokatene svarer

Bilde av barna i media
Skolekrets og folkeregistrert adresse
Trenering av samvær og bidrag
Flytting og delt bosted
Brudd på samværsavtale straffbart etter strl. § 216?
Overta mors permisjon nordsjøarbeider

Spør advokatene her

Flytting og delt bosted

Jeg er samboer med en som har to barn.. De har barna 50 50.. Barna står på hver forelder...Nå vil mor flytte med barna. Jeg vet hun har rett til å ta med seg den hun har på papiret.. De vi lurer på da er om mor kan ta med seg det barnet som står på han hvis ikke min samboer er enig om flytting.. Vær så snill å svar på dette. Mvh frustrert

les mer

Brudd på samværsavtale straffbart etter strl. § 216?

Barnet vårt er 3 år. Moren og jeg avsluttet forholdet vårt da sønnen vår var ca 1,5 år, men moren har vært en del frem og tilbake frem til sønnen vår var ca 2-2,5 år.Med bakgrunn i dette har jeg hatt god kontakt med sønnen min også fra han var 1,5 år og frem til nå. Siden sønnen var har vært ca 2 år har jeg hatt vanlig samvær med annen hver helg (fredag-søndag kveld) og 1 fast ukedag. Vi har vært på familevernkontor...(forts.)

les mer

Overta mors permisjon nordsjøarbeider

Hei.
Jeg jobber 4 uker i nordsjøen og er 4 uker hjemme. Mor går sykepleie og vil fortsette med studiet, og jeg vil helst ta hele hennes permisjon slik at hun får fødselspenger og jeg får permisjonslønn. Hvordan lar det seg gjøre for meg som jobber i nordsjøen, kan jeg få gradert uttak? Er usikker på hvilke rettigheter jeg har til dette, da jeg vet det er flere i rederiet som har kjempet seg til den pappapermen de vil ha.

les mer

Få tilbake foreldreansvaret

Jeg har en sønn på 4 år. Jeg har ikke vært sammen med barnemor siden fødsel. For en stund tilbake skrev jeg fra meg foreldreansvaret fordi hun truet meg med å gå rettens gang dersom jeg ikke gjorde det frivillig. Jeg visste rett og slett ikke bedre og ville ikke utsette ham for noe sånt det eventuelt ville medføre seg.

Nå får jeg bare ha ham når det passer henne, i ny og ned
- men IKKE på overnatting.

Kan hun egentlig nekte meg dette?

Hva kan jeg gj&o...(forts.)

les mer

micro

Verdensbestepappa.no finnes også i mobil utgave. Trykk her for å bruke mobilversjonen.