Søk

spør advokatene

Søk i svarene fra advokatene:

Spør Advokatene

Som et tilbud til våre brukere, har vi inngått et samarbeid med Frykman Kramer Advokatfirma. De vil svare på spørsmål som du sender inn her på nettsiden, helt gratis for deg som bruker.

Oppdatert 01.01 1970
les mer

Samvær

Hva gjør man når barnet, 9 år, nekter å reise til samværsforelderen?

Oppdatert for 2 dager siden
les mer

Hvem skal betale for barnehage

Mor flytter ut med barnet på 1,5år, og skal ha hovedomsorgen av barnet, jeg skal bare ha han annen hver helg, jeg bruker NAV sin kalkulator og finner ut at jeg skal betale ca 4000kr mnd i bidrag, men hva dekkes egentlig her? Er barnehage inkludert?

Oppdatert for 1 uke siden
les mer

Kan jeg kreve 50/50 eller mer?

Hei.

Jeg og min eks har to barn på 2 år. I dag har vi en samværsavtale der jeg har de 33% av tiden. Hun tok de med seg til andre siden av landet, 8 timers tur.
Nå når de går i barnehage der borte har jeg dem en uke om gangen, men jeg gruer meg til de begynner på skole, Da går jo ikke det. Hun bor med barna hjemme hos foreldra, og har vært tvangsinnlagt pga. psyken for mange år siden. Det har sikkert ikke noe å si for denne saken..?
Hvordan ska jeg gå frem for å ...(forts.)

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

Advokatene svarer

Samvær
Hvem skal betale for barnehage
Kan jeg kreve 50/50 eller mer?
Omsorgsovertakelse
Samboer brudd med 2 barn
Bryte et punkt i samsværsavtale

Spør advokatene her

Omsorgsovertakelse

Mor har lurt på meg et barn og sier det er mitt. Hun har hatt en barnevernssak etter en falsk anmeldelse mot seg som nå er henlagt. Mor bor alene. Kan jeg som far reise sak og kreve hele ansvaret for barnet. Hvor sterkt stiller jeg/har jeg noen rettigheter?

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

Samboer brudd med 2 barn

Jeg har dessverre ikke vært trofast og dette har resultet i et 10 år langt samboerskap er over. Vi har to barn sammen, 4 og 6 år.
Min eks vil beholde huset. Vi deler barna 50/50. Skal ha de annen hver uke.
Er det noe spesielt jeg må/bør ta hensyn til? Står jeg svakere på noe måte hvis barns beholder adressen hos mor?
Jeg tjener mer enn mor, bør hele barnetrygden gå til mor?

Setter stor pris på svar eller refleksjoner.
Hilsen knust pappa på 34 år.

Oppdatert 29.10 2015
les mer

Bryte et punkt i samsværsavtale

Mor og jeg har en sønn på 4 år. Mor har i en periode hatt 60/40 fordeling. Nå vil mor flytte ca 3 timer unna, men går med på at gutten skal få bli her og forandre samværsavtalen til 60/40 i min favør. Hun vil da ha han onsdag-søndag annenhver uke, og forandre prosenten samt annenhver helg når han begynner på skole. Betingelsen hun krever er at det skal stå i den nye avtalen at jeg og gutten ikke kan flytte fra her vi bor nå. Det er en plass hverken jeg eller ...(forts.)

Oppdatert 16.10 2015
les mer

Hei, økonomi og barnefordeling

Jeg er (mot)villig til å inngå en midlertidig avtale på 65/35 samvær , mor trenger overgangsstønaden. Dette grunnet at jeg er redd at 65/35 kan brukes mot meg på et senere tidspunkt om mor krever mer/vil flytte med barn osv. Barnet er 8 år. Jeg tror praktisert samvær blir i starten 50%50%. Avtalen jeg har utarbeidet er slik:

Bosted:
Barnet/barna skal bo fast hos Mor, i inntil to år fra den 08.10.2015. Deretter skal barnet ha delt bosted. Denne midlertidige ordningen forutsetter at m...(forts.)

Oppdatert 08.10 2015
les mer

micro

Verdensbestepappa.no finnes også i mobil utgave. Trykk her for å bruke mobilversjonen.