Søk

spør advokatene

Søk i svarene fra advokatene:

Spør Advokatene

Som et tilbud til våre brukere, har vi inngått et samarbeid med Frykman Kramer Advokatfirma. De vil svare på spørsmål som du sender inn her på nettsiden, helt gratis for deg som bruker.

les mer

Deling etter at ektefelle flyttet ut

Vi eier 50 % hver av felles bolig. Min kona flyttet ut med barna i Juni 2013 til en leiet leilighet, jeg fortsatte å bo i huset. Det er meg som betalt felleslån i ca. 18 mndr.
Nå er det snart skifteoppjøret.
Kann jeg kreve tilbake 50 % av denne kostnadene ved skifteoppgjøret?.
Hun har betalt leie i Perioden der hun bor nå.
Hva sier loven om dette ?
Må hun som fortsatt står som eier av huset betale del av renter og eventuell avdrag tilbake. Må jeg betale husleie til hun med tilbakevi...(forts.)

les mer

Personlige eiendeler

Min sønn på 15 år flyttet til meg fra mor, men mesteparten av hans personlige eiendeler er enda hos mor, og hun nekter å sende det til han.
Det er på en annen kant av landet, så å kjøre å hente er utelukket.

Har jeg/min sønn noen rettigheter/krav til å få tingene hit? Eller kan advokat/politi bare 'anbefale' mor å sende det, uten konsekvenser om hun lar være?

les mer

Psykisk sykdom

Hei. Forelder 1 er manisk- depressiv og har vært tvangsinnlagt to ganger. Forelder to ønsker å sikre seg om at forelder 2 er frisk før barna sendes på samvær. Lovlig?

les mer

Advokatene svarer

Deling etter at ektefelle flyttet ut
Personlige eiendeler
Psykisk sykdom
Barnas beste
Fast bosted/samvær.
Bidragsgjeld

Spør advokatene her

Barnas beste

Hei. Vi har delt omsorg for barna være, jeg ser at dem sliter med å flytte imellom hver uke, dem får aldri Roen over seg ser det ut som for min del. Vi har gått P.M.T.O kurs, veiledningskurs for takling av utagering og for å jobbe med de samme tingene, min eks samboer( mor til barna) valgte å avslutte etter 2 timer. Hun er ikke samarbeidsvillig når det kommer til deltagelse av fritidsaktiviteter, jeg har sagt at det er viktig for barna at hun også kommer å ser på evt trening eller kam...(forts.)

les mer

Fast bosted/samvær.

Litt forvirret når det gjelder fast bosted og samvær. Vi har barna 50% hver,har da den ene samvær og hvordan sjekker jeg hvem. Og har da den andre fast bosted? Vi har ingen skriftlig avtale. Nav betaler meg 1,5 barnetrygd og det samme til mor. Barna er folkeregistrert hos meg,men det har vell bare betydning i forhold til hvem som mottar post og valg av skole etc.

les mer

Bidragsgjeld

Hei. Jeg har bidragsgjeld som blir trukket av min lønn før den blir utbetalt til meg. Jeg har ikke fått noen informasjon om hvor mye gjeld jeg har eller når jeg er ferdig med gjeldstrekk. Har jeg ikke krav på å få informasjon om dette? Jeg har også fått betalingsanmerkning noe jeg først fant ut når jeg søkte om et kredittkort. Er ikke dette noe man har krav på å få vite?

les mer

Sabotering av Samvær

Siden min eks fant ut at jeg har fått meg ny kjæreste har hun nektet meg å se datteren min og hun har sluttet å ta telefonen slik at jeg ikke har noen mulighet for å se eller snakke med datteren min. Min første reaksjon var å ringe barneværnet, men de tok meg ikke på alvor, så da gikk jeg til politiet for å anmelde forholdet. Der fikk jeg beskjed om at det hun gjør er ulovlig, men ikke straffbart slik at jeg ikke kan anmelde henne. Er det kun retten som kan gjøre n...(forts.)

les mer

micro

Verdensbestepappa.no finnes også i mobil utgave. Trykk her for å bruke mobilversjonen.