Søk

spør advokatene

Søk i svarene fra advokatene:

Spør Advokatene

Som et tilbud til våre brukere, har vi inngått et samarbeid med Frykman Kramer Advokatfirma. De vil svare på spørsmål som du sender inn her på nettsiden, helt gratis for deg som bruker.

les mer

Reisekostnader tilbake i tid

Jeg har ikke klar over at reisekostnader i forbindelse med samvær skal også deles imellom foreldrene. Jeg har siden oktober i 2009 dekket dette selv, Jeg har flere anledninger tatt opp dette med mammaen, men aldri kommet til enighet. Hun har alltid hevdet at den som har samvær skal dette utgiftene. (Dvs meg) Nå som de har flyttet og det er meget komplisert og kjøre bil ditt har hun kommet med at reiseutgiftene skal dels. Det er ok det. MEN..kan jeg da kreve henne for mine reiseutgifter tilbake i tid?

les mer

Endt forhold

Hei, jeg og min tidligere kjæreste endte forholdet nylig. vært sammen i litt over 6 år. Etter 2 år kjøpte vi (jeg) en leilighet. Hun er med på lånepapirer men har ikke bidratt noe økonomisk ila. tiden da hun flyttet like etter kjøpet for og studere utenbys i 4 år. Jeg har derimot betalt alt av lån. Hennes regninger, (Tlf,masse hjemreiser,mastercard osv.) Nå ønsker hun halvparten av verdistigning. Noe jeg mener hun har ingen rett til. alt av utgifter kan jeg doku...(forts.)

les mer

Samværsfradrag

Mine to sønner bor med mamma, men er hos meg onsdag til torsdag og annen hver helg
. Har fedre krav på noe økonomisk støtte fra Nav? Hva er egentlig samværsavtale. Jeg har også forstått det slik at mine og barnas reise utgifter til samvær med meg skal deles. Jeg har alltid betalt dette de siste fem årene. Kan jeg nå kreve at mammaen betaler tilbake halvparten av de utgiftene jeg har hatt?

les mer

Advokatene svarer

Reisekostnader tilbake i tid
Endt forhold
Samværsfradrag
barnebidrag nå mottaker flytter til utlandet
barnebidrag og fornuft
Reiseutgifter

Spør advokatene her

barnebidrag nå mottaker flytter til utlandet

jeg vurderer å flytte til et annet land. hvordan regnes barnebidrag i dette tilfelle? blir dette det samme beløpet eller? barnet bor sammen med meg, moren sitt siden fødsel.

les mer

barnebidrag og fornuft

Jeg er nylig separert, og vi er uenige om barnefordeling og bidragsstørrelse.
Hvor kan jeg gå for å få nøktern, fornuftig veiledning for å kunne fastsette bidrag. Jeg trenger "voksenopplæring" slik at jeg kan lære å regne ut bidrag selv og dermed ivareta alle parter gjennom en privat avtale.

les mer

Reiseutgifter

Hei,
Barnas mamma har i sommer flyttet til Nesodden med barna. Tidliger bodde de drøye 500 meter unna meg. Vi jobber nå med og få på plass en ny samværsavtale, men hun har kommet med et krav jeg stusser litt ved. Hun mener at vi skal dele utgiftene til barnas busskort slik at de kan reise med Nesodd-båten til Lysaker og jeg henter de der. Hva med mine reisekostnader? I tillegg mener hun at jeg skal holde egen kles garderobe til barne hjemme hos meg. De er hos meg onsdager til torsdager og annen hver helg. ...(forts.)

les mer

farskap.

hei jeg er en pappa som har det ganske tøft,
kort fortalt, fikk barn med ei dame som fant ut at hu fortsatt var gift med eksmannen sin, jeg kontaktet folkeregisteret for å finne ut om jeg var oppført som far og det var jeg ikke, hun påstår hun har satt meg opp men, barnet mitt står oppført med eks mannen som far, jeg har ikke krav på å ta en farskapstest,
hun har løyet til meg om mye så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre annet enn at jeg må få tatt en farska...(forts.)

les mer

micro

Verdensbestepappa.no finnes også i mobil utgave. Trykk her for å bruke mobilversjonen.