Søk

spør advokatene

Søk i svarene fra advokatene:

Spør Advokatene

Som et tilbud til våre brukere, har vi inngått et samarbeid med Frykman Kramer Advokatfirma. De vil svare på spørsmål som du sender inn her på nettsiden, helt gratis for deg som bruker.

Oppdatert 01.01 1970
les mer

Nettobidrag?

Hei!

Vi har delt omsorg og bosted for jentungen på 7 år. Jeg betaler 1200 kroner i mnd til barnets mor. Hun jobber ikke.

Jeg blir fortalt at dette er noe som heter nettobidrag. Hva er egentlig dette, og hva er kriteriene for at man må betale dette når alt er delt?

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

Samvær

Hei
Jeg har Di 3 siste årene ikke hatt samvær med min sønn pga rusproblemer, har vært i behandlingog har dokumentert rusfrihet i 15 mnd, prøver og gjenoppta kontakt med sønnen min på 8 år, men får ikke kontakt med Mor. Hvordan kan jeg gå frem for og komme i dialog med hun. Har jeg overhodet noen rettigheter?

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

Barnetrygd og skatteklasse

Vi er separert og har 2 unger på 9 og 10 år. Mor har flyttet til nabokummunen og ungene går på skole der. Hun får barnetrygden og er i skatteklasse 2. Ungene bor 1 uke hos meg og 1 uke hos mor. Kan vi inngå en avtale der jeg har hovedomsorg for ene barnet og mor hovedomsorg for andre barnet? Får vi da begge to som aleneforsørger dobbelt barnetrygd og skatteklasse 2?

Oppdatert 27.04 2016
les mer

Advokatene svarer

Nettobidrag?
Samvær
Barnetrygd og skatteklasse
Begge foreldres plikt til å bidra
Trygghet for inngått avtale
Barnebidrag.

Spør advokatene her

Begge foreldres plikt til å bidra

Når bidragsmottaker sier opp sin job og velger å være hjemme med barnet som også har 100 % barnehageplass har jeg følgende spørsmål. Jeg som bidragspliktig får plutselig en helt annen utregning på hva som skal betales I bidrag. Fordi bidragsmottaker velger å ta et hvileår samt beholde barnehageplass, må jeg betale for bidragsmottakers valg. Føler at det er urimelig - men kanskje skal det være sånn ??

Oppdatert 27.04 2016
les mer

Trygghet for inngått avtale

Hei!

Jeg står i en situasjon der mor og jeg samarbeider svært godt om vår datter, og har gjort det i mange år. Vi har 50/50 i samværsdager og 45/55 i netter.

Vi avtalte i forlik å vurdere delt bosted etter en viss alder, men mor har motsatt seg dette.
Jeg er klar for å inngå en privat bidragsavtale som ikke medfører lavere bidrag enn om vi hadde f.eks vanlig samvær, samt la henne få stønader som barnetrygd o.l.
Imidlertid er det en hindring for dette, og det e...(forts.)

Oppdatert 27.04 2016
les mer

Barnebidrag.

Jeg lurer på rettigheter ang bidrag. Mor vil gå til nav å få fast satt et fast trekk på bidrag.Vi har hatt en privat avtale til nå. Det jeg lurer på jeg sliter med å betale gjeld,jeg får ut betalt 15800 etter at gjeld og skatt er trekket. Kan jeg bli belastet å måtte betale bidrag til mor?

Oppdatert 27.04 2016
les mer

Bidrag

Hei
Jeg er en mann på 42 år som har en datter på 5 år. Mor har omsorgen, jeg har samvær 40%.
Frem til februar 2015 hadde vi en privat avtale der jeg betalte 2200 i bidrag pr. måned. Så ville mor at NAV skulle beregne bidrag. Vedtaket ble 730 kroner i måneden. Etter at mor klaget ble bidraget oppjustert til 870 kroner.
Mens NAV jobbet med det første vedtaket betalte jeg 2200 kroner både februar og mars 2015. Deretter 1000 kroner i april 2015 da jeg innså at jeg betalte for mye...(forts.)

Oppdatert 27.04 2016
les mer

micro

Verdensbestepappa.no finnes også i mobil utgave. Trykk her for å bruke mobilversjonen.