Søk

spør advokatene

Søk i svarene fra advokatene:

Spør Advokatene

Som et tilbud til våre brukere, har vi inngått et samarbeid med Frykman Kramer Advokatfirma. De vil svare på spørsmål som du sender inn her på nettsiden, helt gratis for deg som bruker.

les mer

Sabotasje og ansvar for opplysninger om barn og foreldre

Hei!

Jeg er samboer med en mann som ikke har hatt samvær med sin datter på 2,5 år pga moren. Han har tidligere dommer med vold og har brukt sterioder. Han har nå sluttet med dette. Han gjorde det slutt med meg for en stund siden. Han har nettopp fått samværsrett med sin datter. Jeg var sinna og ringte mor til barnet og forklarte at han fortsatt brukte steroider og at jeg ikke syns han bør møte datteren. Hennes advokat kontaktet meg og rådet meg til å anmelde han. Jeg gjorde dette,...(forts.)

les mer

Utgifter til skoletur / klassetur og særtilskudd

hei. jeg har en sønn på 14 år. som skal på skoletur til polen. er jeg pliktig til å betale noe på turen. utgifter og lommepenger. betaler barnebidrag.

les mer

Folkeregistrert adresse

Hei!
Har nylig gått igjennom ett samlivsbrudd med 3 barn innvolvert. Vi har avtale om delt bosted (50/50) fra mekling, noe jeg i utgangspunktet er godt fornøyd med. Spørsmålet mitt går derfor på dette med folkeregistrert adresse. Er det slik at det er denne adressen som blir utslagsgivende for hvilken skolekrets barna havner i o.s.v?? (Er foreløpig under skolealder).
Sånn som det er nå bor vi innenfor samme skolekrets, men er det slik at hvis Mor flytter og hun har den folkeregistrerte...(forts.)

les mer

Advokatene svarer

Sabotasje og ansvar for opplysninger om barn og foreldre
Utgifter til skoletur / klassetur og særtilskudd
Folkeregistrert adresse
Min dotter vill bo mer hos mig.
Tap av fedrekvote
Mor nekter far informasjon om foster

Spør advokatene her

Min dotter vill bo mer hos mig.

Jag har 2 barn som er 9, 10 1/2 dom bor hos mig 35%.
Min Dotter på 10 1/2 fråga mig hela tiden om hon kan bo lika mye hjemme hos mig som hos sin mamma, barna har det lika bra hjemme hos mig, som hos sin mamma.
Har ett lite problem,jag vet att mamman vil ikke deta.
Vad gør jag??

Vill bara mitt barn det besta.

les mer

Tap av fedrekvote

Hei.
Sende søknad til nav mens mor hadde sin del av kvoten der stod det at jeg skulle bruke fedrekvoten fra 04.09.14. til 20.11.14, "etter at mor hadde brukt 3 uker ferie etter permisjonen".
Men denne søknaden kom aldri inn hos NAV.
Så arbeidsgiver ringte meg 06.10.14 og fortalte at nav ikke hadde mottatt noen søknad fra meg. Så kontaktet jeg nav og ble enige om å sende ny søknad og alt skulle bli iorden.
08.11.14 mottok jeg et brev fra nav der det stod at: datert 05.11.14. Du vil få fed...(forts.)

les mer

Mor nekter far informasjon om foster

Min kjæreste venter barn med sin eks-samboer. Hun vil ikke ha noe med han å gjøre, og har bedt han om å holde seg unna henne og barnet. Han får ikke vite noe om fosteret. Er det noe han kan gjøre eller noen han kan kontakte for å få vite noe om fosteret? Eller har han ingen rettigheter så lenge barnet er ufødt.

Hilsen frustrert kjæreste

les mer

Hvor skal barnet gå på skole

Hei,

Meg og eksen har en sønn som nå skal begynne på skole. Vi er i to forskjellige skolekretser og har frem til nå hatt ett bra samarbeid om samvær etc. vi har han 50-50 (delt bosted). Nå derimot så er vi i en fastlåst situasjon hvor vi ikke kommer til noen løsning. Jeg vurderer sterkt å ta dette til retten for å få igjennom det jeg mener er best for min sønn. Jeg skjønner at retten kan kun gi daglig omsorg til en person, men hvilke faktorer legger de t...(forts.)

les mer

micro

Verdensbestepappa.no finnes også i mobil utgave. Trykk her for å bruke mobilversjonen.