Søk

spør advokatene

Søk i svarene fra advokatene:

Spør Advokatene

Som et tilbud til våre brukere, har vi inngått et samarbeid med Frykman Kramer Advokatfirma. De vil svare på spørsmål som du sender inn her på nettsiden, helt gratis for deg som bruker.

les mer

fratatt samvær

Fikk en datter i November 2004 sammen med min samboer den gang. vi skilte lag i 2006 da vår Datter var ca 2 år. Vi hadde da en 50/50 avtale frem til skole start høsten 2010.Fra skole start skrev vi en ny samværs avtale som var 70/30 i mors favør. hun fikk da den daglige omsorgen.Fra juni/juli 2013 fikk min samboer/mor til vår datter flere tekstmeldinger med bilder fra min da ny flyttet samboer. Dette var jo ett sjokk da jeg fikk ett brev om mitt samvær da gjaldt kun onsdager fra 13-20.00 og annenhver...(forts.)

les mer

kan retten fradømme meg jobb eller samvær?

Mor har valgt å stevne meg for retten ifm at hun ønsker en ny samværsordning. Jeg jobber 3-ukers turnus, og samværsplan er innordnet deretter, vi har brukt den siden vi flyttet fra hverandre, for to og et halvt år siden. barnet er 5 år nå, samværsprosent 35% ca

Hennes nye forslag er en to-ukers ordning, som vil kollidere totalt med min turnusordning. hun begrunner sitt forslag med at hun vil tilpasse samværet mellom mitt barn og hennes barn som hun har med en annen, barna er jevnaldrende...(forts.)

les mer

Utvidet barnetrygd

Hei. Jeg har to barn. De er hos meg annen hver helg og en hverdag pr. uke. Pr i dag har begge barna adresse hos moren og hun får 3 barnetrygder for to barn (utvidet barnetrygd). Er det slik at dersom det ene barnet har adresse hos meg som far ville vi fått totalt 4 barnetrygder (2 hver)- forutsatt samværsordningen beskrevet over? Eller er det slik at samværet må være 50/50 for å få 2 barnetrygder hver?

les mer

Advokatene svarer

fratatt samvær
kan retten fradømme meg jobb eller samvær?
Utvidet barnetrygd
Feriesamvær
Foreldreansvar
rettigheter som far

Spør advokatene her

Feriesamvær

Til årets ferie satt min eks opp 3 uker som passet for henne at jeg kunne ha min datter som er to og et halvt år. Det var uke 27, 29 og 31. Jeg har normalt helgesamvær i oddetallsuker. Jeg har ferie i uke 30-32 og ønsket å ha dattera mi i uke 32 fordi da kunne også besteforeldre og tanter være mye sammen med oss. Det er ikke så ofte de får anledning til å se henne, da jeg og min eks bor på forskjellige kanter av landet. Jeg fikk klar beskjed at jeg bare måtte ta en av de u...(forts.)

les mer

Foreldreansvar

Litt komplisert, men prøver allikevel. Min ekskone og faren til hennes 2 eldste barn har det foreldrerett/ansvar. Han har den tiden hun og jeg bodde sammen ikke stilt opp for de to eldste, og gjør det heller ikke nå. Spørsmålet som nå reiser seg, er om hun kan kreve at han tar et valg om å enten stille opp og ha barna sine samt følge de opp i hverdagen eller å trekke seg helt fra alt som har med foreldrerett/ansvar å gjøre slik at hun juridisk sett eventuelt sitter med det h...(forts.)

les mer

rettigheter som far

jeg er i en situasjon der mor mener hu kan gjøre som hu vil og ikke trenger å ta noe hensyn til barnet i forhold til å møte ny kjæreste. mamma mener at hu kan kreve og gjøre som hun vil med barnet og at jeg ikke bestemmer noen ting over barnet eller kan ha ett ord med i laget når hu har barnet hos seg.

les mer

Barnebidrag ved arbeidsløshet

Kan noen gi meg klarhet?

Betaler 2000kr i barnebidrag. Har nylig mistet jobben, og kun med dagpengene jeg vil motta fra NAV så blir det vanskelig økonomisk for meg.

Sjekket bidragskalkulatoren og der fikk jeg vite at jeg nå \"slipper\" bidrag.
Dette er OM NAV beregner ut fra dagpengeinntekten jeg nå vil motta.

Derfor lurer jeg på:

1. Beregner NAV bidraget etter hva jeg tjente i fjor (som vil si at jeg må fortsette å betale dette bidraget), eller beregner de ut fra at NÅ ikke har ar...(forts.)

les mer

micro

Verdensbestepappa.no finnes også i mobil utgave. Trykk her for å bruke mobilversjonen.