Søk

spør advokatene

Søk i svarene fra advokatene:

Spør Advokatene

Som et tilbud til våre brukere, har vi inngått et samarbeid med Frykman Kramer Advokatfirma. De vil svare på spørsmål som du sender inn her på nettsiden, helt gratis for deg som bruker.

Oppdatert 01.01 1970
les mer

Barnevernet avsluttet sak/pga flytting

Hei!

Barnevernet har hatt en pågående sak på mor til vårt barn, ble banket opp av sin nye kjæreste mens barnet (5år gammel) lå og sov hjemme hos dem.

Barnevernet opprettet undersøkelse, men jeg fikk beskjed om at sak, ble avsluttet pga at hun og den tilgitte nye kjæresten skulle flytte til ett annet fylke. Og gi den daglige omsorgen på barnet til meg.(Noe hun ennå ikke har gjort)

Nå krever mor at samvær skal være hver 14'dag. Og mener det er trygt for ...(forts.)

Oppdatert for 5 dager siden
les mer

Tvangsmulkt? Rettsforliket blir ikke fulgt.

Rettsforlik ang sammvær blir ikke fulgt. Hvilke muligheter har man når samtale, advokat og rettsak ikke fungerer?

Hvordan går man fram for å få satt inn tvangsmulkt? Hvor kan man henvende seg for å få hjelp?

Oppdatert for 1 uke siden
les mer

Samvær

Hei. Jeg sitter nå og lurer på hva jeg skal gjøre. Har en datter på 4 år som jeg ikke har hatt samvær med siden 28/12-14.
Mor treneren dette og nekter og samarbeide iht familievernkontorets forslag. Hun bor på fosen jeg i Trondheim. Ca 1.5 time medberegnet 30 min ferge. Mor mener jeg skal kjøre helt til mor å hente barnet,mens søndager skal leveres på motsatt side av fergeleie. Dvs jeg har da 4.5 time totalt kjøring,mens mor har da 1 time totalt. Hva skal jeg gjø...(forts.)

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

Advokatene svarer

Barnevernet avsluttet sak/pga flytting
Tvangsmulkt? Rettsforliket blir ikke fulgt.
Samvær
§ 41: Hva regnes som kortere utenlandsopphold
Barnefordeling
Økonomisk bidrag ved kjøp av felles bolig

Spør advokatene her

§ 41: Hva regnes som kortere utenlandsopphold

Min fraskilte kone fra Argentina og vil reise på ferie med vår datter som er 6 mnd. gammel. Vi har felles foreldreansvar. Hun vil reise to måneder, og det synes jeg er veldig lenge. På regjeringen.no står det at "kortere utenlandsopphold må avgjøres individuelt". Hvor langt er et kortere utenlandsopphold? Hvem "avgjør" hvor lenge oppholdet kan vare når foreldrene er uenige? Hva er praksis i slike saker?

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

Barnefordeling

hei

jeg og min samboer har gått vær vår vei. i forbindelse med dette prøver hun å bare gi meg timessamvær. gutten er 15mnd. og hun fremstiller han veldigt som knyttet til mor

har hvert i kontakt med advokat og han sier at hun kan få igjenomslag for dette.

jeg trodde jeg hadde mine rettigheter som minste samvær?

Barnelovens § 43, som definerer \"vanlig samvær\", oppfattes gjerne som en definisjon av minimumssamvær med den av foreldrene barna ikke bor fast sammen med. D...(forts.)

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

Økonomisk bidrag ved kjøp av felles bolig

Jeg og min kjæreste kjøpte hus for 2,5 år siden.Hun bet omkostningene av oppsparte penger 100 000,-.vi har et felles barn,ingen samboeravtale.vi skiller nå lag og selger huset.Har hun rett på de 100 000 kr ?

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

Tapt 31 dager pappaperm:(

Hei

Jeg søkte ikke fedre kvoten i frist. Først så fikk jeg ikke brev fra Nav(men de sier at de har jo sendt). Jeg glemte å søke pga.mors dårlig helse og jeg hadde mye belastning at fikk selv psykiske problemer.Har sendt legeerklæring og datoer jeg vært hos psykolog til nav men uten hell.Fått avslag fra nav og klageinstans. Har jeg en sak?bør jeg kontakte advokat for å klage videre i trygderett?Det er snakk om 31dager:(
Takk !

Oppdatert for 3 uker siden
les mer

micro

Verdensbestepappa.no finnes også i mobil utgave. Trykk her for å bruke mobilversjonen.