Søk

spør advokatene

Søk i svarene fra advokatene:

Spør Advokatene

Som et tilbud til våre brukere, har vi inngått et samarbeid med Frykman Kramer Advokatfirma. De vil svare på spørsmål som du sender inn her på nettsiden, helt gratis for deg som bruker.

Oppdatert 01.01 1970
les mer

Samvær med tilsyn

Hei. Kan dere på generelt grunnlag antyde hvor lenge det er normalt å opprettholde samvær med tilsyn, før tilsynet bortfaller fra samværsretten? I mitt tilfelle dreier det seg om en privat avtale, altså ikke vedtatt av barnevern eller lignende. Jeg kjenner til at jeg kan be om ny mekling etter 6mnd, og at samværsformen selvfølgelig skal være besluttet ut ifra barnets beste. Mvh en "pappa på vent"

Oppdatert for 16 timer siden
les mer

Barnebidrag

Er det noen regel for hvor mye far skal sitte igjen med av underhold for seg selv og 3 barn etter at han betalt bidrag for barn nr. 4 som bor hos mor.

Oppdatert for 1 dag siden
les mer

Lovforslag vedr flytting

Hei. Ifjor kom det utkast til lovforslag som skulle gjøre det vanskeligere å flytte med barna hvis det ble store avstander mellom foreldrene. Hva er status på dette?
Jeg har selv en samboer som truer med å flytte og ta barna med seg til et annet fylke 150km unna nåværende bosted. Er det slik idag at mor bare kan bestemme seg for å flytte og ta med barna? De er 3 og 5 år. Syns det er lite klokt å flytte de nå når de har knytta seg til gode venner i barnehagen

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

Advokatene svarer

Samvær med tilsyn
Barnebidrag
Lovforslag vedr flytting
Deling av reiseutgifter ved samvær?
Oppgjør ved skillsmisse
Feriepenger av foreldrepenger

Spør advokatene her

Deling av reiseutgifter ved samvær?

Hei!

Jeg har en sønn som jeg har annenhver helg. Det er 4 mil enkel reise mellom meg og mor, och i rettspapirerna står det att far henter på fredag etter skolen og leverer hos mor på søndag. Spørsmålet mitt er kan jeg kreve penger for disse reiseutgifterna? Jeg betaler barnebidrag fastsatt av nav till mor hver måned.

Hilsen undrende far

Oppdatert for 3 uker siden
les mer

Oppgjør ved skillsmisse

Min mann og meg har vært gift i 20 år. Min mann har bestemt seg for at han vil skilles. Han ønsker å betale meg ut av vår bolig som vi bygde i 1999, og som vi eier i sammen. Vi har et felles barn som fortsatt bor hjemme. I tillegg har hver av oss voksne barn fra tidligere forhold. Huset er i dag taksert til 5.5 mil. Vi har en total gjeld pålydende 2.mil.Vi har bil som er taksert til 150.000,-
Jeg var gjeldfri og bidrog med 250.000,- i egenkapital i forbindelse med husbygging. Min mann hadde 300.000,- i stud...(forts.)

Oppdatert for 3 uker siden
les mer

Feriepenger av foreldrepenger

Hei. Jeg har vært ute i pappaperm fra januar til april 2015 ( 15 uker)..Har jeg rett til feriepenger fra Nav i 2016 ?

Oppdatert 01.06 2016
les mer

Flytting

Hei,
Jeg og min x-samboer har 2 barn sammen. De går i 1 og 3 klasse. Vi har et bra forhold til hverandre og har registrert 1 barn på hver (bosted) og har samværsrett til det andre barnet. Nå ønsker mor å flytte ut av kommunen til sin nye kjæreste. Ettersom ungene er godt etablert tror jeg ikke hun ønsker at barna skal bytte skole, og ser for seg å kjøre barna på skolen de ukene bare er hos henne (25-30 min med bil). Jeg er usikker på om barnet som er registret på...(forts.)

Oppdatert 31.05 2016
les mer

micro

Verdensbestepappa.no finnes også i mobil utgave. Trykk her for å bruke mobilversjonen.