Søk

spør advokatene

Søk i svarene fra advokatene:

Spør Advokatene

Som et tilbud til våre brukere, har vi inngått et samarbeid med Frykman Kramer Advokatfirma. De vil svare på spørsmål som du sender inn her på nettsiden, helt gratis for deg som bruker.

les mer

Fars tilstedeværelse under samvær

Har ei datter på 4mnd. Jeg og bf har inngått i avtalen der han skal ha hun to dager i uka 3timer hver gang. Sist gang han hadde hu lot han samboer sin passet på dattera mi i en times tid mens han dro på fotballlamp. Kan far gjøre det eller må han alltid være tilstedet når han har hu? Eller er det sånn at han kan gjøre hva han vil så lenger det er hans tid? Hva slags regler er det når det gjelder samvær til et så liten baby?

les mer

Forarbeider til folketrygdloven (§14-12 om fedrekvote)

Hei, jeg lurer på hvor jeg kan finne evt forarbeider til folketrygdloven? Spesifikt om § 14-12 om fedrekvote (evt noe om adgang til skjønnsvurdering).

les mer

Barnebidrag og linser

Dekker barnebidrag utgifter til linser?

les mer

Advokatene svarer

Fars tilstedeværelse under samvær
Forarbeider til folketrygdloven (§14-12 om fedrekvote)
Barnebidrag og linser
Omsorg
Krav på Ferdrekvote
Beregne barnebidrag

Spør advokatene her

Omsorg

Hei.

Har en sønn på 10 år som er hos meg annenhver helg og ferier.
Samværet ble fastsatt av lagmannsretten da han var 4 år.

Forholdet mellom min sønn og hans mor er svært dårlig og skolen tok initiativ så han begynte med nesten ukentlige samtaler med en spesialsykepleier innen barnepsykologi fra den kommunale helsetjenesten for 10 mnd. siden.
Dette på bakgrunn av at han stadig "falt i tanker" og nedstemthet på skolen, som også gikk så langt som at han gr&ari...(forts.)

les mer

Krav på Ferdrekvote

Vi skal bli foreldre .Jeg (far) jobber deltid , 30% og lurer derfor på om jeg har krav på fedrekvote ?

les mer

Beregne barnebidrag

Hei, på NAV sin bidragsveileder så skal man føre inn personinntekt. Skal man hente ut dette fra selvangivelsen? Er det "alminnelig inntekt" eller pensjonsgivende inntekt" som skal brukes i så tilfelle?

les mer

Barnebidrag og samværsrett...

Hei
Jeg er en mann på 26 år, med fast jobb (pluss en ekstra jobb som jeg kan ta vakter på de ukene jeg ikke har ungene) bil, hus, hund og stor eiendom litt utenfor byen.
Siden samlivsbruddet startet vi med ên gang i uka og annen hver helg. Etter noen måneder med den ordningen gikk vi opp til Onsdag-Mandag annen hver uke. Moren er student og jobber så og si ingenting, men får støtte både i fra NAV, kommunen og lånekassen.
Siste ukene jeg har hatt ungene, som er 1,5 og 3,5 år,...(forts.)

les mer

micro

Verdensbestepappa.no finnes også i mobil utgave. Trykk her for å bruke mobilversjonen.