Søk

spør advokatene

Søk i svarene fra advokatene:

Spør Advokatene

Som et tilbud til våre brukere, har vi inngått et samarbeid med Frykman Kramer Advokatfirma. De vil svare på spørsmål som du sender inn her på nettsiden, helt gratis for deg som bruker.

Oppdatert 01.01 1970
les mer

Lurer på

Delt foreldreansvar er etter min mening et forvirrende begrep. Jeg lot mor til mine barn få overta foreldreansvaret for å skape ro mellom meg og henne. Da jeg vil unngå krangling.

Men jeg føler jeg mister mang en juridisk rettighet da jeg ikke har delt foreldreansvar. Noen tenkte situasjoner kan være: Hva om det skulle skje mor noe på utenlandsreise, og barna blir utlevert til Norge, vil jeg da få barna til meg automatisk?

En annen tenkt situasjon: Mor har blitt skadet i en trafikkulykke og kan ...(forts.)

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

Hva skal jeg gjøre?

Foreldreansvar, mor har foreløpig foreldreansvar for felles barna våre. Vi ble etter samlivsbrudd i oktober 2014 enige om at mor skulle få dette en viss periode. Men dette ble kun diskutert muntlig og ingenting ble gjort skriftlig. Nå vil jeg gjerne ha delt foreldreansvar tilbake sammen med mor. Hva er kjangsene for at jeg skulle få dette til? Og er dette noe jeg kan få gratis juridisk hjel med?

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

Snart far

Jeg lurer på mine rettigheter da jeg straks skal bli far. Det ble slutt kort tid etter graviditet ble oppdaget. Har sagt jeg vil stille opp osv for både mor og barn. Da jeg ikke ville at det skulle bli slutt. Men hun har ikke inkludert meg i noe under graviditeten og vil ikke at jeg skal ha noe med hun eller barnet å gjøre. Jeg venter at barnet skal komme i løpet av 1 Mnd. Hva slags rettigheter har jeg. Jeg vil være pappa. Kan hu nekte meg å se barnet og ha samvær? Må jeg igjennom rettsak ...(forts.)

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

Advokatene svarer

Lurer på
Hva skal jeg gjøre?
Snart far
Enslig mor stønad?
Delt omsorg, vold i hjemmet,
Samværsrett

Spør advokatene her

Enslig mor stønad?

Hei. jeg trenger litt hjelp og svar!

jeg og kjæresten venter nå barn i Desember.

jeg har dårlig inntekt pga liten stilling i jobb mens hun jobber 100%. kjæresten ønsker og gå for Enslig mor stønad, men hvordan vil det påvirke meg med tanke på barnet? blir det slik at jeg får se barnet 1 dag i måneden?
eventuelt finnes det noen andre lignende stønader?
Håper på svar!

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

Delt omsorg, vold i hjemmet,

Hei!

Far og barnets mor gikk ifra hverandre for mange år tilbake. Mor har hatt mange små forhold med menn som har gått inn og ut av barnets liv.

En av kjærestene til mor, utøvde vold mot henne, mens barn var hjemme hos henne.
-Barnevern kontaktes, og gir råd om at far bør holde igjen barn hos seg, så lenge barnefar føler seg utrygg på barnet så lenge mors kjæreste er til stede i hennes hjem.

Kan mor si seg imot dette, og endre på fars avgjørelse i ...(forts.)

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

Samværsrett

Hei
Har nettopp blitt pappa, fikk ikke beskjed før hun hadde født. Har vært innom barsel avdeling men ingen vil svare meg hvordan eg for erkjenne farskap. Hun ble gravid imens vi bodde sammen men flyttet ut under svangerskapet. vi er ikke registert samboere. Og etter hun har kommet hjem så for jeg ikke treffe barne og for beskjed at eg har ingen rettigheter over for barnet. Kan noen guide meg slik jeg kan få delt foreldre rett, samværs rett og farskap. Har søket og lest men mye varierende måte...(forts.)

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

permisjon og ferie

Er lærer. Går ut i permisjon nå (16juni), og ser at juni er måned for feriepenger i min kommune. Siden jeg ikke har opparbeidet dette får jeg ingenting denne måneden. Feriemåneden juli derimot får alle på min arbeidsplass vanlig lønn, selv om dette er ferie.

Stemmer det da at siden jeg nå går uti permisjon vil jeg miste en månedslønn ifht om juni hadde vært vanlig lønningsmåned og juli måneden for feriepenger? Jeg skulle jo uansett...(forts.)

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

micro

Verdensbestepappa.no finnes også i mobil utgave. Trykk her for å bruke mobilversjonen.