Søk

spør advokatene

Søk i svarene fra advokatene:

Spør Advokatene

Som et tilbud til våre brukere, har vi inngått et samarbeid med Frykman Kramer Advokatfirma. De vil svare på spørsmål som du sender inn her på nettsiden, helt gratis for deg som bruker.

Oppdatert 01.01 1970
les mer

Samlivsbrudd

Hei! Vi fikk en sønn for ett år siden. Jeg var hjemme de første 4 mnd og jobbet fra sept til februar. Siden mars og fram til juni har jeg pappaperm mens mor jobber. Barnet har bodd i huset vårt hele tiden og har folkeregisteret adresse her. Mor jobber en time unna og har fått seg leilighet der for å slippe mye kjøring. Det endte jo opp med at hun fant seg noe nytt og vil kutte. Hun vil ha han med seg og daglige omsorgen i en liten leilighet i byen. Sånn jeg ser det så har jeg vært d...(forts.)

Oppdatert for 1 dag siden
les mer

Samvær med ungen

Hei. Jeg er pappe til en 7 måneder gammel gutt.

Vi går for tiden på mekling der både en psykolog ( som moren til mitt barn mente burde være de ) og en mekler. Både jeg og moren var helt enige hvordan vi skulle gjøre det, 1 dag i uken og annen vær helg, frem til vi kom på mekling og fikk vite at dette var veldig skadelig for barnet.

Vi var samboer fra barnet var født og frem til det var 6 måneder gammelt. Jeg hadde permisjon i 4 av disse månedene og var hjemme med b...(forts.)

Oppdatert for 2 dager siden
les mer

Hva gjør jeg?

Har vært samboer med ei dame i ca 7 år. Vi har ikke hatt det bra på fryktelig lenge, og jeg prøver å få henne til å flytte. Min datter har nå sluttet å besøke meg pga henne. Jeg har en sønn som bor hos meg fast. Han er i konstant krangel med henne fordi hun drikker og blander dette med medisiner. Hver gang hun gjør dette blir hun helt sprø. Jeg forsøkte å sette hardt mor hardt, men da begynte trusler. Hun sier hun skal melde meg for vold osv, og at d...(forts.)

Oppdatert for 1 uke siden
les mer

Advokatene svarer

Samlivsbrudd
Samvær med ungen
Hva gjør jeg?
batnefordelingssak for andre gang
Trekk i feriepenger
Nødrett

Spør advokatene her

batnefordelingssak for andre gang

Mor stevner meg for andre gang i spørsmål rundt bosted og daglig omsorg. Fra før har vi 50/50 med hvert ansvar for våre barn på 7 og 9 år. Jeg har gutten og hun har jenta på seg. Barna er da en uka hos hver samtidig og barna ønsker det slik, det gjør ikke mor. Jeg har ny samboer og venter felles barn over sommeren. Da mor til 7 og 9 åringen fikk vite dette så ble det innkalt til megling på fvk rett etterpå, med ønske om ny rettssak fra henne og uriktige p&a...(forts.)

Oppdatert for 1 uke siden
les mer

Trekk i feriepenger

Hei.
Har hatt 2 dager pappaperm hver uke siden 01.jan og frem til 30.5.15 Idag fikk jeg beskjed fra økonomiavdelingen på jobben at de trekker meg for 8 dager ved utbetaling av feriepenger ,da utbetaling av de 8 dagene kommer fra Nav. Slik at det totale beløpet blir likt som det som skulle kommet fra arbeidsgiver.
Er det riktig at jobben skal trekke deg i feriepengene som er opparbeidet året før, for at Nav utbetaler disse?

Arbeidsgiver er jo ekstremt tjent med å få redusert utbetaling av feriepe...(forts.)

Oppdatert for 1 uke siden
les mer

Nødrett

Når vil man kunne bruke nødrett for å holde tilbake et barn?og vil det kunne få negative konsekvenser i rettssystemet for den som gjør det?

Oppdatert for 1 uke siden
les mer

Oppheving av samværsavtale?

Hei! Jeg skrev ved samlivsbruddet for noen år siden under på en svært dårlig samværsavtale. Avtalen hadde ingen tidsfrist. Jeg tror ikke det er nødvendig å gå i detaljer, men nok å skrive at jeg nå er i mekling med mor for å endre den, og hun nekter.
Hun har selv brutt avtalen, mens jeg har (motvillig) fulgt den, og mitt spørsmål er om det på bakgrunn av dette er mulig å simpelthen oppheve avtalen, eller om vi må i retten.

Oppdatert for 2 uker siden
les mer

micro

Verdensbestepappa.no finnes også i mobil utgave. Trykk her for å bruke mobilversjonen.