Søk

spør advokatene

Søk i svarene fra advokatene:

Spør Advokatene

Som et tilbud til våre brukere, har vi inngått et samarbeid med Frykman Kramer Advokatfirma. De vil svare på spørsmål som du sender inn her på nettsiden, helt gratis for deg som bruker.

les mer

Mor flytter - delt omsorg

Hei!
Jeg og barnets mor har hatt delt omsorg for sønnen vår i fem år, han er ni og vi har alle bodd i samme skolekrets hele perioden etter samlivsbruddet. Mor ønsker nå å flytte ut av skolekretsen og vi er uenig i hva som er det beste for barnet.

Mor mener det er opp til sønnen vår å bestemme hvor han vil bo, mens jeg mener dette er en for stor byrde for en gutt på ni år. Han skal ikke bli satt i posisjon der han må velge mellom foreldrene sine.

Jeg mener at det e...(forts.)

les mer

Samvær med ungan

Hei. Hva har en far krav på til samvær? Jeg og x er gått ifra hverandre. Vi har to unga ilag. Gutt på 3 år og jente på snart 2 år. Har de på overnatting i 10 daga i mdn. Jeg vil ha de mere enn det og hvertfall gutten som er 3 år. Jeg er arbeidsledig som nu er, så jeg har mulighet å ha de når som helst. Hva siger reglan om det?

les mer

Pappaperm på dagen.. litt jobbing når mor er hjemme

Hei. Jeg er selvstendig næringsdrivende og har pappaperm nå. Som selvstendig næringsdrivende går det ikke å legge fra seg arbeid helt, slik at jeg utfører arbeid på kvelden og når mor er hjemme. Jeg mottar foreldre penger fra NAV i denne perioden. Er dette lov eller må jeg ta kontakt med NAV*

les mer

Advokatene svarer

Mor flytter - delt omsorg
Samvær med ungan
Pappaperm på dagen.. litt jobbing når mor er hjemme
Samvær og ferie
Delt hovedomsorg
Vil stille opp som donor

Spør advokatene her

Samvær og ferie

Far har barna fra onsdag til mandag annenhver uke. Mor jobber turnus og jobber onsdag til mandag da dere hos far. Far mener det er mor sitt ansvar å ha barna dersom det er feriedag på mandag, noe mor ikke er enig i. Far leverer barna på skolen på mandag og kommer til mor på mandag etter skolen. Hvordan stiller dette seg?

les mer

Delt hovedomsorg

Jeg har to jenter, på 9 og 12 år. Hun eldste har eg hovedomsorg og har bosteds adresse hos meg, mens hun yngste har bosteds adresse hos moren.
Vi har 50 % fordeling av begge.
Vi har begge utvidet barnetrygd, har vi krav på dette?
Jeg tjener ca dobbelt av det hun gjør men skal jeg betale bidrag for hun som jeg har hovedomsorg sidne vi deler 50/50?

les mer

Vil stille opp som donor

Kan jeg inngå en rettslig gyldig avtale dersom jeg stiller opp som donor som fritar meg for krav til betaling osv. for en kvinne som vil ha barn?
Vi vet ikke ennå hvorvidt vi ønsker eller ikke ønsker kontakt etter barnet er født. Kan jeg i ettertid kreve omsorg eller samvær med barnet?

les mer

Steinerskolen

Hei!

Min ex og jeg, som har felles foreldreansvar, har avtalt i et forlik at vi i fellesskap skal velge barnehage og skole. Nå har hun fått henne inn i en steinerbarnehage, via triksing med felles barnehageopptak, der jeg ikke får innsyn i opplysningene om søknad. Nå ønsker hun at vår datter skal gå på Steinerskolen, og mye tyder på at hun bruker denne barnehagen som springbrett. Finnes det rettspraksis på at en uenighet om valg av skole(type) ender i favør av den s...(forts.)

les mer

micro

Verdensbestepappa.no finnes også i mobil utgave. Trykk her for å bruke mobilversjonen.